FOTBOLLS EM 2024 TV

Den 10 november 2020 bekräftade TV4-gruppen att man har säkrat sändningsrättigheterna för både EM 2024 och EM 2028. Det innebär att Fotbolls-EM 2024 kommer att sändas i SVT och TV4, på liknande sätt som tidigare mästerskap. 

Exakt vilka TV-tider som gäller under Fotbolls-EM kommer att bekräftas när Europamästerskapet närmar sig. Så fort vi vet vilken tv-tablå som gäller kommer tv-tider, kanaler och streaming för varje EM-match att publiceras här. 

Fotbolls EM 2024 idag

När spelas nästa match i Fotbolls-EM och spelas det Fotbolls-EM matcher idag? Vår dagliga tv-tablå från EM 2024 gör att du alltid har stenkoll på när nästa match i EM spelas och var den sänds. 

Fotbolls EM 2024 tv tider

UEFA har inte bekräftat vilka avsparkstider som gäller för matcherna under EM 2024. SVT och TV4 har sändningsrättigheterna för Fotbolls-EM 2024 i Sverige och av tidigare mästerskap har vi lärt oss att båda kanalerna ramar in sina mästerskapsmatcher med ett uppsnack i en EM-studio. 

Till skillnad från VM spelas EM alltid på europeisk mark och det innebär att matcherna spelas på bra matchtider för svenska tv-tittare. Det spelas däremot inga parallella matcher innan den sista gruppspelsomgången, då båda matcherna i samma grupp går samtidigt för att det ska bli rättvisa sportsliga förutsättningar. 

TV-tiderna under EM 2024 kommer troligen att vara en sen eftermiddagstid, en tidig kvällstid och en sen kvällstid. Som mest spelas tre EM-matcher under samma dag. Det sker enbart under gruppspelet då tv-tiderna kan vara lite annorlunda än senare under EM-turneringen. 

EM 2024 tablå

Vår fullständiga tv-tablå från Fotbolls EM 2024 kommer att uppdateras så fort TV4 och SVT bekräftar vilka tv-tider som gäller för Europamästerskapet i Tyskland. 

Streama Fotbolls EM 2024

TV4 Play, Telia Play och SVT Play är tre streamingtjänster som finns tillgängliga om du vill streama Fotbolls-EM 2024. Du kan följa hela Europamästerskapet utan kostnad, men för att streama reklamfritt på TV4 Play och Telia Play krävs att du betalar för ett abonnemang. 

SVT Play kommer att sända samtliga sina EM-matcher på alla sina enheter. Du kan med andra ord streama EM 2024 i din mobil, surfplatta eller via en dator. Du kan också använda en smart-TV för att streama EM-matcherna från SVT. 

Samma sak gäller om du använder dig av TV4 Play eller Telia Play för att streama EM 2024. Då kan du ladda ner appen i din smartphone, surfplatta eller smarta tv. Du kan också streama via webbläsaren.

Kan man se Fotbolls-EM på TV4 Play? logga på streamingservice

Ja, du kan streama Fotbolls-EM 2024 på TV4 Play. Om du betalar för ett abonnemang kan du följa reklamfria tv-sändningar från EM. 

Kan man se Fotbolls-EM på SVT Play? logga på streamingservice

Ja, du kan streama Fotbolls-EM 2024 helt gratis hos SVT Play. SVT Sport och TV4 delar på sändningsrättigheterna för EM 2024. Det innebär att du bara kan se matcherna som SVT har rättigheter till på SVT Play.

Kan man se Fotbolls-EM på Discovery? logga på streamingservice

Ja, om du har abonnemanget Sport Premium + TV4 Sport hos discovery+ kommer du att kunna streama Fotbolls-EM 2024. Det är ett abonnemang som ger dig full tillgång till sportutbudet från TV4 Play. Du kan dessutom streama SVT:s tv-kanaler direkt i din app.

Kan man se Fotbolls-EM på Telia Play? logga på streamingservice

Ja, Telia Play och TV4 Play har samma utbud under EM 2024 i Tyskland. Om du har ett betalabonnemang eller digital-tv från Telia kan du använda Telia Play för att streama EM-matcherna. 

Kan man se Fotbolls-EM på C More? logga på streamingservice

Nej, C More är en streamingtjänst som inte tidigare är aktiv. TV4-gruppen har flyttat alla sina sändningar till TV4 Play. Utbudet är detsamma, men du behöver en ny app för att kunna titta på EM-matcherna.

Är det gratis att streama EM 2024?

Ja, både hos SVT Play och TV4 Play kan du streama alla matcher under Fotbolls-EM 2024 gratis. Om du vill slippa reklamavbrott på den kommersiella tv-kanalen TV4 måste du betala ett streamingabonnemang hos TV4 Play eller Telia Play. Hos både TV4 Play och SVT Play kan du streama matcherna i efterhand. 

TV-rättigheter för att sända EM 2024

TV4 och SVT (SVT 1, SVT 2) har tv-rättigheterna för att sända Fotbolls-EM 2024 på den svenska tv-marknaden. I det ingår att streama matcherna online för svenska kunder. Samtliga matcher kommer att gå att streama, men också se på linjära tv-kanaler för den tv-tittare som föredrar att följa EM-matcherna så. 

SVT och TV4 har valt att dela på tv-rättigheterna för både EM 2024 och EM 2028. Det är ett upplägg som man har använt sig av vid tidigare mästerskap också. Det har varit ett ekonomiskt fördelaktigt upplägg för båda tv-husen, som därmed inte behöver investera i den fulla rättigheten på egen hand. 

Som svensk tv-tittare får man därmed en EM-studio i SVT och en EM-studio i TV4 att lära känna och följa under mästerskapet. 

Vilka kanaler sänder Fotbolls-EM?

För svenska tv-tittare gäller det att hålla ett öga på den dagliga tv-tablån under EM 2024 för att veta vilka EM-matcher som sänds på vilken kanal. Då både SVT och TV4 sänder matcherna under EM behöver man dubbelkolla vilka matcher som spelas idag och vilken tv-kanal som sänder respektive EM-match.

SVT EM-studio

André Pops har varit programledare för SVT:s fotbollsstudio under tidigare mästerskap. Vid sin sida har han haft experterna Daniel Nannskog, Jonas Eriksson och Therese Strömberg. Hanna Marklund har numera kontrakt med SVT och kan agera expert både i SVT:s EM-studio och vid sidan om matchkommentatorn. 

Chris Härenstam, Glenn Strömberg och Pelle Bäckman har varit kommentatorer i SVT under tidigare mästerskap. Markus Johannesson, som tidigare kommenterat både EM och VM för SVT, lämnade SVT Sport under 2023 och kommer därför inte att kommentera EM 2024 i Tyskland. 

TV4 EM-studio

TV4 Play (tidigare C More) har etablerat en fotbollsstudio med välkända profiler under de senaste åren när man ägt rättigheten att sända Champions League i Sverige. Gusten Dahlin, känd från podcasten Tutto Balutto, är ordinarie programledare. Henok Goitom, Kim Källström, Vicki Blommé och Siavoush Fallahi har varit återkommande experter i TV4 Plays studio. 

Adam Pinthorp, Olof Mellberg, Lasse Granqvist och Jens Fjellström har varit prioriterade kommentatorer på TV4 Play tidigare. Hanna Marklund har lämnat TV4 för att numera vara en del av SVT:s team som ska bevaka EM 2024.  

Fotbolls-EM 2024 på storbild

I många svenska städer har man gjort det till en tradition att erbjuda sina invånare att följa stora fotbollsmatcher på en så kallad storbildsskärm. Att följa fotboll på storbild skapar en otrolig stämning och känslan påminner mer om att vara på plats än att följa matchen på tv. 

Sverige kommer inte att spela i EM 2024 och det är därför mer tveksamt om det går att följa Fotbolls-EM 2024 på storbild någonstans i Sverige. På vissa pubar, restauranger och sportbarer finns det såklart möjligheten att följa EM 2024 på stora skärmar och storbilder.