Fotbollshösten är här: 3 heta matcher som väntar 2024

NYHETER
12:52, TORSDAG 26 SEPTEMBER 2024
Allsvenskan Guide Logo

Sedan en månad tillbaka är samtliga stora internationella ligor igång igen.
Det gör att det finns mängder av fotbollsmatcher att följa varje dag.
Men vilka är egentligen höstens godbitar? Vilka matcher får man inte missa?

Det är inte bara de internationella ligorna runt om i Europas länder som är i full fart under hösten, även det internationella cupspelet i UEFA:s regi har startat upp. Det gäller både Champions League och Europa League, men också den mindre turneringen Conference League.

För fotbollsälskaren finns det hur mycket som helst att njuta av. Dagens matcher med fotboll på TV är många till antalet. Hemma i tv-soffan kan man alltså njuta av toppfotboll nästan varje dag under resten av 2024.

Men vilka är höstens hetaste matcher? Vi tar en titt på spelschemat och lyfter fram några höjdpunkter som komma skall.

Arsenal – Liverpool (27 oktober, Premier League)

Det ser ut att bli en mycket spännande höst i den engelska högstaligan Premier League. Arsenal och Liverpool ska utmana Manchester City i toppen av tabellen, men för att kunna göra det behöver man vinna tuffa matcher under hela säsongen.

Det finns en stor risk att mötet mellan lagen den 27 oktober är ett nyckelmöte för att inte låta Manchester City försvinna iväg i tabelltoppen. Det lag som förlorar här tappar mark och kommer att hamna i ett trängt läge inför fortsättningen.

Real Madrid – FC Barcelona (20 oktober, La Liga)

El Clasicó är ett av världens hetaste fotbollsmöten varje år och den här säsongen är inget undantag. Snarare är det här en extra intressant säsong i spanska La Liga, med tanke på att FC Barcelona verkar vara tillbaka i bättre slag igen. Då kan man utmana på allvar.

Real Madrid är favoriter til att vinna ligaguldet, men i mötena mellan lagen kan FC Barcelona ta viktiga poäng som gör att spänningen blir mer påtaglig. Som alltid är El Clasicó ett tight, intensivt möte mellan två lag som hatar att förlora varandra. Det i sig gör att matcherna är något utöver det vanliga.

Men 2024 känns det som att det finns en extra laddning. Vi ser redan nu fram emot höstens supermöte på Santiago Bernabeu!

Juventus – Manchester City (11 december, Champions League)

Juventus storhetstid ligger bakom klubben, men det är förmodligen bara en tidsfråga innan man är tillbaka högst upp på prispallen igen. Men mot de största europeiska drakarna brukar man väga lätt.

Det nya formatet i Champions League är en av höstens behållningar och det blir intressant att se hur det påverkar matcherna. Djupt in i turneringen kommer matcherna att betyda ännu mer och då behöver lag som Juventus kunna slå betydligt bättre lag, som exempelvis Manchester City.

För Manchester Citys del handlar hösten om att bevisa att man fortsatt är ett lag som kan få ut sitt max i Champions League. Om man positionerar sig bra i ligafasen har man alla möjligheter att gå långt under våren när slutspelet hägrar.