Vem kommer sannolikt att bli den bästa målskytten i EM 2024?

NYHETER
16:39, MÅNDAG 3 JUNI 2024


EM 2024 närmar sig med stormsteg, och fotbollsfans över hela världen är spända på att se vilka spelare som kommer att lysa starkast på den europeiska scenen. En av de mest eftertraktade utmärkelserna i turneringen är titeln som bäste målskytt.

I denna artikel kommer vi att analysera några av de mest lovande kandidaterna, som kan bli top scorer vid EM 2024. Genom att undersöka deras tidigare prestationer, nuvarande form och lagets styrka, kommer vi att ge en välgrundad prognos om vem som kan ta hem denna prestigefyllda titel.

1. Harry Kane – Englands stjärna

Harry Kane har under de senaste åren etablerat sig som en av världens främsta anfallare. Som kapten för det engelska landslaget har han visat sin förmåga att leverera när det gäller som mest. Vid EM 2020 var Kane en av de ledande målgörarna. Hans skicklighet att avsluta, både inom och utanför straffområdet, gör honom till en stark kandidat för top scorer titeln vid EM 2024. Med ett starkt engelskt lag bakom sig, som förväntas gå långt i turneringen, har Kane alla förutsättningar att briljera stort.

2. Kylian Mbappé – Frankrikes fenomen

Kylian Mbappé är en annan spelare med höga EM odds som har potential att bli bäste målskytt 2024. Med sin blixtrande snabbhet, tekniska skicklighet och kliniska avslut, är Mbappé ett ständigt hot mot motståndarnas försvar. Som en av nyckelspelarna i det franska landslaget, kommer Mbappé att ha många chanser att hitta nätet. Hans prestationer i tidigare internationella turneringar har visat att han kan prestera på den högsta nivån när det gäller som mest.

3. Robert Lewandowski – Polens skyttekung

Robert Lewandowski har länge varit en av världens mest konsekventa målgörare. Som ledare för det polska landslaget bär han ofta den största bördan när det gäller att göra mål. Trots att Polen inte är en av de absoluta favoriterna att vinna EM 2024, kan Lewandowskis individuella briljans mycket väl leda honom till att bli skyttekung. Hans förmåga att positionera sig rätt och avsluta med precision, gör honom till ett ständig hot mot vilket försvar som helst.

ets

4. Romelu Lukaku – Belgiens målspruta

Romelu Lukaku är en annan stark kandidat till att bli bäste målskytt vid EM 2024. Lukaku har under de senaste åren visat sig vara en av Europas mest fruktade anfallare, både på klubb- och landslagsnivå. Med Belgiens starka mittfält kommer Lukaku att få många möjligheter att visa upp sin avslutningsförmåga. Belgien förväntas gå långt i turneringen, vilket ger Lukaku fler matcher att göra mål i.

5. Cristiano Ronaldo – Portugals eviga stjärna

Trots sin ålder är Cristiano Ronaldo fortfarande en av de mest produktiva anfallarna i världen. Ronaldo har redan en imponerande samling av målrekord och kommer att vara hungrig på att lägga till fler vid EM 2024. Med sin erfarenhet, fysiska förmåga och otroliga målsinne, kan Ronaldo mycket väl vara en av toppkandidaterna för titeln som bäste målskytt.

Vem blir EMs skyttekung?

Att förutsäga vem som kommer att bli bäste målskytt vid Fotbolls EM 2024 är ingen lätt uppgift, med tanke på den höga nivån av talang och konkurrens. Mycket kommer att bero på lagens prestationer i turneringen och spelarnas form vid tidpunkten. Oavsett vem som tar hem titeln, kan vi vara säkra på att EM 2024 kommer att bjuda på fantastisk fotboll och oförglömliga mål.

Bobby Önnhagen
Innehållsskribent och sportexpert. Slukar ett brett spektrum av idrotter där fotboll och fotboll står i fokus.