Stjärnspelare som saknas i EM 2024

NYHETER
17:46, MÅNDAG 27 MAJ 2024

Sommarens stora fotbollsfest väntar runt hörnet och det finns ett par spelare som kommer att saknas under turneringen. Då pratar vi inte om Erling Haaland, Alexander Isak och andra stjärnor som uteblir på grund av att deras respektive nationer inte lyckades kvalificera sig. Listan över spelare som är skadade eller som helt enkelt inte tar en plats innehåller även den ett par sevärda namn.

Belgien, Tyskland, Frankrike och England är alla nationer som är kvalificerade för sommarens EM och som har stjärnfyllda lag att ställa upp med. Samtliga nämnda är lag som om allting klaffar under turneringen mycket väl kan stå som vinnare i slutändan.

Under året har spelare fallit bort på grund av skador. Vissa har gått en kamp mot klockan medan andra har vetat sedan en tid tillbaka att det inte blir något spel i EM. Vi har plockat ut en spelare från respektive land som många säkerligen hade sett i mästerskapet.

Thibaut Courtois – Belgien

Real Madrids stjärnkeeper är en av världens främsta på sin position och har länge varit given i det belgiska landslaget. Den här säsongen har dock gått spolierad på grund av en skada som han ådrog sig under 2023.

Den senaste tiden har Courtois kunnat snöra på sig fotbollsskorna igen och spelade för Real Madrid mot slutet av säsongen. Han kommer dock inte att spela för Belgien i EM. Förbundskapten Domenico Tedesco har inte tagit ut målvakten.

Mats Hummels – Tyskland

Borussia Dortmund spelar i dagarna final i Champions League och har även genom klubbens placering i ligan säkrat en plats i turneringen till nästa säsong. Mittbacken Mats Hummels har varit en bidragande faktor till framgången.

Däremot får han inte spela EM på hemmaplan, vilket fick många att höja på ögonbrynen. Trots att han ansågs vara en kandidat till att starta för Tyskland får han alltså inte ens följa mästerskapet från bänken.

Lucas Hernandez – Frankrike

När Frankrike tog sig till VM-final i Qatar 2022 var Lucas Hernandez en, inför turneringen, given startspelare. Mästerskapet fick dock ett tidigt och bittert slut för spelaren som drog på sig en knäskada.

Knät sätter stopp för Hernandez även i EM i Tyskland. När Paris Saint-Germain ställdes mot Borussia Dortmund i en av två Champions League-semifinaler nyligen drog han på sig en ny knäskada som innebär att han missar EM.

Marcus Rashford – England

Här hade vi även kunnat nämna en annan engelsman, Jadon Sancho. Marcus Rashford och Manchester United har haft en tuff säsong. Till skillnad från Sancho så har Rashford spenderat hela säsongen i den brittiska jätten.

Rashford har haft skadeproblem under säsongen och har likt övriga laget levererat. Trots att han har varit en av Gareth Southgates mest givna truppspelare genom åren blev det nyligen klart att han inte får spela i EM 2024.

Bobby Önnhagen
Innehållsskribent och sportexpert. Slukar ett brett spektrum av idrotter där fotboll och fotboll står i fokus.