Formkollen inför EM 2024 playoff: Lukas Hradecky, Finland

NYHETER
13:06, SÖNDAG 11 FEBRUARI 2024
Allsvenskan Guide Logo

Den finska målvakten Lukas Hradecky är på väg att knipa en närmast sensationell ligatitel i Tyskland med Bayer Leverkusen. Om han kan behålla formen till playoff till EM 2024 ska Finland ses med goda chanser att ta sig till slutspelet. 

Hradecky spelar bättre än någonsin

Lukas Hradecky debuterade för landslaget i Finland redan 2010 och närmar sig 100 spelade landskamper. Under vårens playoff gör han sina kanske viktigaste matcher när laget ska försöka ta sig till ett historiskt mästerskap.

Till vardags spelar Hradecky i tyska Bayer Leverkusen dit han kom från Eintracht Frankfurt inför säsongen 2018/19. Den här säsongen har han verkligen varit en bidragande orsak till att laget har gått så pass bra.

Hradecky är Leverkusens uttalade förstemålvakt och den som fungerar som en trygg sista utpost när offensiven sätter fart. Den här säsongen är hans klart bästa i karriären hittills och han kommer i fin form till playoff-mötet mot Wales.

Finland kan säkra biljetten på hemmaplan

För att få chansen att spela en avgörande match om en plats i EM 2024 måste Finland vinna borta mot Wales. Det är en tuff match och det kommer att krävas en hundraprocentig insats av så väl Hradecky som resten av spelarna. 

Om man lyckas ta sig vidare har Finland fördelen av hemmaplan i en final. Där väntar antingen Polen eller Estland. Den tuffaste matchen på förhand är, oavsett motståndare i finalen, matchen i Cardiff den 21 mars.

Med Hradecky i storform gäller det för Teemu Pukki och övriga utespelare att såra motståndarna framåt. Då kan fotbollshistoria skrivas för Finland.

Spelare:Lukas Hradecky
Ålder:34 (1989-11-24)
Position:Målvakt
Klubblag:Bayer Leverkusen
Antal landskamper:90 matcher
Antal landslagsmål:
Bobby Önnhagen
Innehållsskribent och sportexpert. Slukar ett brett spektrum av idrotter där fotboll och fotboll står i fokus.