Formkollen inför EM 2024 playoff: Brennan Johnson, Wales

NYHETER
17:50, TISDAG 13 FEBRUARI 2024
Allsvenskan Guide Logo

Brennan Johnson är en ung, lovande spelare som spelar för Tottenham i Premier League. När Wales tar sig an Finland och eventuellt vinnaren i matchen mellan Polen och Estland blir det en spelare att följa lite extra noga.

Målsuccén har uteblivit för Johnson

Det var i Nottingham Forest som Brennan Johnson fick sitt stora genombrott. Han presenterade sig först i Lincoln City i League One genom att göra tio mål och tolv assist under en säsong.

Inför säsongen 2021/22 värvades han till Nottingham Forest och bidrog starkt till att klubben tog klivet upp i finrummet. På 46 matcher gjorde han 16 mål och nio assist. I Premier League blev det sedan åtta mål och tre assist när Forest höll sig kvar.

Han värvades till Tottenham inför årets säsong. 22-åringen kan spela lite var som helst på den offensiva delen av banan. Hans flexibilitet har gjort honom till en återkommande startspelare för Londonklubben.

Däremot har det inte blivit lika många poäng i Tottenham som Johnson är van vid. Det finns en potential i honom som både klubblaget och Wales kan komma att dra nytta av. 

Kan Wales ta sig till EM i Tyskland?

Det är ingen enkel resa som Wales har framför sig för att nå EM 2024 i Tyskland. Först väntar Finland på hemmaplan, ett lag som trots allt fick en del fina resultat i kvalet och som över 90 minuter kan göra det jobbigt för Wales.

Wales fördel är att både semifinalen och eventuell final spelas på hemmaplan. Det mesta talar för att Polen besegrar Estland. Om Wales besegrar Finland väntar Polen i en avgörande match i Cardiff. 

Brennan Johnson har noterats för två mål på 24 landskamper för Wales, vilket kanske inte skrämmer slag på Finlands försvar. Däremot är det en spelare som man måste se upp med under hela matchen. 

Spelare:Brennan Johnson
Ålder:22 (2021-05-23)
Position:Ytter
Klubblag:Tottenham
Antal landskamper:24
Antal landslagsmål:2
Bobby Önnhagen
Innehållsskribent och sportexpert. Slukar ett brett spektrum av idrotter där fotboll och fotboll står i fokus.