4 olika spelmarknader att hålla koll på inför Fotbolls-EM 2024 

EM 2024
13:05, TISDAG 9 APRIL 2024

Fotbolls-EM kryper allt närmare och förberedelserna inför mästerskapet i Tyskland börjar synas på många håll. Många fotbollsälskare ser fram emot att kombinera Europamästerskapet med att spela på olika odds. Låt oss titta på några oddsmarknader som kan bli aktuella. 

Den 14 juni 2024 är det dags för premiär i Fotbolls-EM 2024, men redan innan mästerskapet går det att hitta flera olika oddsmarknader som är tillgängliga för betting. För den som vill börja spekulera i hur mästerskapet ska sluta går det alltså att göra oddsinvesteringar redan nu. Redan nu erbjuder spelbolagen många odds fotbolls-EM 2024

Samtidigt är det ett förmodat underhållande Europamästerskap som väntar. Frankrike, Spanien, Tyskland, England, Portugal och flera andra europeiska giganter gör upp om EM-guldet i ett mästerskap som har totalt 24 deltagande nationer. 

För den som har tidig semester i sommar gäller det att lägga upp semesterplaneringen i god tid, för att inte riskera att missa några händelserika matcher varken i EM-gruppspelet eller i slutspelet. Klicka dig vidare för att läsa hela EM 2024 spelschema på vår sajt. Med hjälp av schemat kan du planera din sommar redan nu. 

Under hela mästerskapet kommer det att finnas många möjligheter att spela på matcherna. Det gäller både specifika matchodds, men också andra typer av oddsmarknader. Redan nu har många spelbolag ett antal spelmarknader öppna inför EM 2024. Låt oss titta närmare på några vanliga favoriter. 

Bästa målgörare i EM 2024

Vem blir egentligen skyttekung i Fotbolls-EM 2024? Det är en individuell bedrift som många anfallare drömmer om att kunna skriva upp på meritlistan. Då Europamästerskapen bara spelas vart fjärde år får man inte särskilt många chanser att vinna skytteligan under sin aktiva spelarkarriär. 

Robert Lewandowski i Polen? Harry Kane i England? Kai Havertz i Tyskland? Kylian Mabppé i Frankrike? Det finns många kandidater på förhand. För den som tror sig ha en tydlig favorit till att vinna skytteligan är oddsmarknaden för skytteligan redan öppen hos flera spelbolag. 

Just nu är följande spelare favoriter till att vinna skytteligan i EM 2024:

  • Kylian Mbappé (Frankrike)
  • Harry Kane (England)
  • Cristiano Ronaldo (Portugal)
  • Jude Bellingham (England)
  • Olivier Giroud (Frankrike)
  • Romelu Lukaku (Belgien)

Vilka vinner EM 2024?

En annan oddsmarknad som har slagit upp sina portar redan månaderna innan mästerskapet i Tyskland är vinnarmarknaden. Vilket lag står som Europamästare efter sommarens mästerskap? Det är såklart den stora frågan på förhand. 

Det är svårt att blunda för Frankrike och England som huvudfavoriter, men Spanien, Tyskland och Portugal ska inte heller underskattas. De sistnämnda visade inte minst mot Sverige i mars månad att man är ett landslag av yttersta världsklass.

En del försöker räkna in Belgien, Italien och Nederländerna som möjliga outsiders till att gå hela vägen i Tyskland. Andra tror att Kroatien skulle kunna ha en sista chans att gå riktigt långt med sin nuvarande generation av utmärkta fotbollsspelare. 

Om man gillar att spela på odds inför ett stort mästerskapet är vinnarmarknaden såklart ett vanligt alternativ. I slutändan är det marknaden som är mest relevant och mest intressant för hela Fotbolls-EM 2024. Vilka står där som mästare när allt ska summeras den 14 juli 2024? 

Vilka lag vinner respektive grupp i EM? 

Totalt sex grupper, med fyra landslag i varje, kommer att göra upp i EM 2024. Det speciella turneringsformatet gör att minst två lag går vidare från varje grupp. Men i fyra av sex grupper kommer totalt tre lag att gå vidare till slutspelet. Anledningen är att man måste fylla hela slutspelsträdet. 

I praktiken innebär det att chansen att gå vidare från gruppen är bättre än någonsin för många landslag. Det gör också att grupperna lever på ett annat sätt. Ju högre placerat ett landslag blir i respektive grupp, desto enklare väg bör landslaget i fråga få i kommande slutspel. 

På förhand kan man redan spela på vilka som vinner varje grupp, och vilka lag som tar sig vidare till slutspelet. I många av grupperna finns det tydliga favoriter. Tyskland är i egenskap av värdnationen exempelvis stora favoriter i Grupp A, där man har Schweiz, Ungern och Skottland att brottas med. 

Den här oddsmarknaden kommer att vara öppen under inledningen på mästerskapet, men resultaten i den första omgången kommer att förändra oddsen. Om man vill spela redan innan mästerskapet inleds får man möjlighet att spela till ursprungsnivåer på oddsen.

Olika specialspel hos spelbolagen 

Oddsmarknaderna som redan har nämnts hör till spelbolagens vanligaste odds inför EM 2024. Under själva mästerskapet kommer det att erbjudas odds på varje specifik match, samtidigt som nya oddsmarknader kommer att vara tillgängliga. Det finns med andra ord ett stort utbud för den som vill spela på EM. 

Men det finns också andra specialspel tillgängliga redan nu. En del spelbolag erbjuder exempelvis specialodds på hur trupputtagningen i respektive landslag kommer att se ut. Vilken spelare blir respektive blir inte uttagen till EM 2024? Det är ett ovanligt spel som finns tillgängligt fram till att alla officiella EM trupper släpps ett par veckor innan mästerskapets början.

Simon Pålsson
Innehållsskribent och poddare med bakgrund inom sportjournalistiken. Stort intresse för sport i allmänhet och fotboll i synnerhet.